Geld doneren was nog nooit zo gemakkelijk. Facebook heeft veel goede doelen namelijk een speciale doneerknop gegegeven.

Onder andere de Facebookpagina’s van UNICEF en The ALS-association hebben nu zo’n knop. Facebook zelf licht in een special bericht toe waarom de knop is toegevoegd. Nu is het nóg gemakkelijker voor non-profitorganisaties om in contact te komen met mensen die geven om hun doelen en hen aan te moedigen bij te dragen via de website van hun keuze, staat er in het bericht. De knop wordt langzaam uitgerold, Nederlandse afdelingen van de geode doelen hebben nu nog geen donatieknop.

De Vlemminx veilig verkeer bellen app

Zit je weleens in de auto terwijl je wordt gebeld maar je je telefoon niet op handsfree hebt? Laat je hem dan gaan? Of kijk je toch ? Johan Vlemminx deed dat laatste toen hij eens een keer allemaal berichtjes kreeg. Maar dat kwam hem duur te staan. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een vluchtheuvel. En daarom bedacht hij nu een nieuwe app. Voor als je gebeld wordt of een berichtje krijgt en je wilt niet antwoorden. De app zorgt ervoor dat alle notificaties uit gaan en dat de verzender van een berichtje aan jou meteen een berichtje ontvangt waarom je hem of haar niet beantwoordt. Veilig Verkeer reageert tegenover omroep Brabant enthousiast op het idee.

Je kunt het geluid van je telefoon ook gewoon uitzetten natuurlijk en de mensen eens niet binnen een minuut beantwoorden.

Willem Holleeder wilde als parlementair verslaggever aan de slag

Stel je eens voor. Een plein vol Haasge verslaggevers die Premier Rutte aan de tand willen voelen. En daartussen staat… Willem Holleeder. Als het aan de knuffelcrimineel had gelegen was dit beeld werkelijkheid geworden. Wat hij zou geaasd hebben op de functie van parlementair verslaggever bij Powned. Dat zegt Dominique Weesie vanavond in een uitzending van Argos-TV Medialogica over Holleeder.

Willem Holleeder wilde samen met presentator Rutger Castricum optrekken op het Haagse Binnenhof. "Samen zouden ze naar Den Haag gaan om parlementaire reportages te gaan maken", vertelt Dominique Weesie in het programma. "Als een staatssecretaris of minister niet met het juiste antwoord kwam, tegenover Rutger in de microfoon, dan zou hij nog even verhaal komen halen. Dat was wat hij op zijn netvlies had staan." Helaas voor Holleeder besloot weesie dat dit misschien toch niet zo’n goed idee was.

Live break-up getwitterd vanuit het vliegtuig

Twitteraars hebben gisteren kunnen meegenieten van een relatie die beëindigd werd in een vliegtuig. Een medepassagier die getuige was van de break up, besloot live verslag te doen op twitter van het gebeuren, ovv #PlaneBreakup. Inclusief foto’s van het stel, waarbij het meisje huilend uit het raam kijkt en de jongen probeert uit te leggen waarom hij haar niet meer wil. Gedurende de Amerikaanse binnenlandse vlucht van Raleigh, North Carolina naar New York konden alle passagiers meegenieten van het tafereel. Kelly Keegs besloot dat de rest van de wereld dan ook mee mocht genieten van uitspraken als;

Jongen: ‘Ik kan je niet uitstaan, ik wil niet bij je in de buurt zijn, als het kon, verwisselde ik nu van plaats’

Meisje: ‘Dit is zo gemeen, Verdien ik dit? Waarom doe je dit? ‘

Vervolgens komt er nog ene Charlotte ter sprake met wie de jongen blijkbaar is vreemdgegaan. Het twitterverslag werd veel gedeeld en staat daarom nu breeduit in Amerikaanse media. Pas dus op waar je het met je vriend of vriendin uitmaakt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.