Het Academisch Medisch Centrum (AMC) heeft neuroloog Rien Vermeulen verzocht met onmiddelijke ingang te stoppen met de behandeling van zijn patiënten, naar aanleiding van zijn "onhandige" uitspraken in de uitzending van EenVandaag vorige week. Dat schrijft het NRC Handelsblad vandaag. 

Rien Vermeulen gaf in de uitzending onder andere toe patiëntgegevens te vervalsen. Daarnaast nam hij het publiekelijk op voor zijn oude studievriend Ernst Jansen Steur, de neuroloog die zich voor zowel de tuchtrechter als de strafrechter moet verantwoorden voor onder andere het stellen van onjuiste diagnosen met verregaande gevolgen. 

Vermeulen is al 3,5 jaar met pensioen, maar behandelde nog wel enkele tientallen patiënten bij het AMC. Deze worden nu overgedragen aan andere neurologen. Het wetenschappelijk onderzoek waar Vermeulen nog mee bezig is, kan hij gewoon afronden, aldus de woordvoerder van het AMC.

Zie hieronder een timeline over de zaak Ernst Jansen Steur

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.