Vandaag begint het hoger beroep van Jansen Steur, de neuroloog die bij tientallen patiënten verkeerde diagnoses stelde. In 2014 werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf

Jansen Steur is zijn zaak begonnen met een nieuwe advocaat, Peter Plasman. Deze zal gaan inzetten op verminderde toerekeningsvatbaarheid. Jansen Steur zou hersenletsel hebben opgelopen na een ernstig auto-ongeluk in 1990.

Onlangs vertelde de ex-vrouw van Jansen Steur, Annelice Goemans in EenVandaag dat ook zij overtuigd is dat haar ex-man ziek is. Hij zou totaal veranderd zijn na het auto-ongeluk als gevolg van een hersenbeschadiging. Haar ex-man zou dan ook een patiënt zijn. En die hoort volgens haar niet in de gevangenis zo vertelde ze eerder aan EenVandaag.

EenVandaag is vandaag aanwezig bij de zaak. Lees de updates van onze verslaggevers rechtsboven op deze pagina terug. Eenvandaag sprak met Herre Kingma, voormalig inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en voormalig bestuurder van het Medisch Spectrum Twente waar Jansen Steur werkte. Kingma reageert op de eventuele mogelijkheid van hersenletsel.

In Radio EenVandaag een gesprek met hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate van de Universiteit van Amsterdam.