Een magere 6- krijgt Nederland door Dick Schoof toebedeeld voor digitale veiligheid. De nationaal coördinator veiligheid en terrorisme constateert dat we elk jaar een stukje verder achter lopen op internet criminelen en vijandige staten. 

Daar heeft de burger last van. Daar heeft de overheid last van. En daar hebben bedrijven last van. CEO van PostNL, Herna Verhagen gaat verder en geeft Nederland zelfs een onvoldoende. Een 5. Wat haar betreft moet een nieuw kabinet kiezen voor een ‘cyber coördinator’. Een functionaris die rapporteert aan de ministerraad, en boven de verschillende ministeries staat. Een coördinator met eigen budget en vergaande bevoegdheden. 

Herna Verhagen en Dick Schoof in een dubbelinterview over de digitale veiligheid van de Nederlandse politiek, de democratie en het bedrijfsleven. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.