Een groep van ongeveer honderd nog in leven zijnde Molukse KNIL-militairen zal officieel worden ontvangen door Defensie. Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven heeft tegenover de NOS bevestigd dat hij volgende maand een gesprek zal hebben met deze veteranen. De Molukse gemeenschap ziet het gesprek als een teken van erkenning.

Ook zal worden bekeken of de oud-militairen die recht hebben op medailles, maar die nooit hebben gekregen, ze alsnog kunnen krijgen. Ook zullen ze mogelijk worden uitgenodigd om deel te nemen aan het defilé op Veteranendag. 

In 2006 werd op het Binnenhof in Den Haag door Koningin Beatrix de Militaire Willemsorde uitgereikt aan Poolse veteranen die deel hadden genomen aan de Slag om Arnhem in 1944. Het late eerbetoon voor de veteranen was een uitdrukkelijke wens van prins Bernhard. Vlak voor zijn dood deed hij een bewogen oproep om de Poolse bevrijders alsnog de erkenning te geven die ze in zijn ogen al meer dan zestig jaar verdienden. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.