Afgelopen nacht stonden presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton opnieuw tegenover elkaar tijdens het tweede grote televisiedebat. Ditmaal met een zaal vol Amerikaanse kiezers die hun vragen op de kandidaten mochten afvuren. Toch verdwenen zij vanaf de eerste minuut al naar de achtergrond. 

Het debat gaat volgens velen de boeken in als een van de meest bizarre ooit, symptomisch voor een ongekend felle campagne. De kandidaten vielen elkaar keihard en op de persoon aan: waar Clinton vooral Trumps omstreden uitspraken over vrouwen ter sprake bracht, daar richtte Trump zich op de vermeende seksuele escapades van oud-president Bill Clinton. 

Wie kwam er het beste uit de verf? Wie wist aanvallen het best te pareren en wie stond het dichtst bij de kiezer? We kijken terug met directeur van het Debat Instituut Roderik van Grieken en Amerikanist Koen Petersen. 

Kijk hier het debat terug:

Bekijk hier een evaluatie van het vorige debat met dezelfde sprekers:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.