Altijd leuk als je als presentator van een tv-programma alvast een filmpje op twitter plaatst met een voorstukje van dat programma. Lekker teasen. Maar dat heeft niet altijd de uitwerking die je zou willen.

Zo plaatste Twan Huijs alvast een filmpje op Twitter waarin zijn gast in College Tour, historicus Geert Mak, alvast een lifechanging uitspraak doet. 

Na deze waarschijnlijk goedbedoelde oproep ging Twitter vol in de aanval: ‘Nou, nu kan Donald Trump wel helemaal inpakken, als zelfs Geert Mak zich uitspreekt’, twittert iemand. En Roel Geeraedts, parlementair journalist van RTL Nieuws, denkt dat dit stemadvies van Geert Mak wel eens doorslaggevend kan zijn. Iemand anders schrijft ‘Mijn God, als nu ook al Geert Mak tegen Trump is, ja dan zullen Texas en Montana ook wel naar Hillary gaan.’  

Bekende mensen die oproepen om voor de een of de ander te kiezen, daar zijn ze in Amerika wat beter in. Zo haalde eerder Robert de Niro fel uit naar Trump. En nu heeft ook Tom Hanks zich uitgelaten over Trump, tijdens een persconferentie op het filmfestival in Rome. 

Hij zegt: “Als ik een tandinfectie heb, en ik moet naar een tandchirurg, dan ga ik niet naar een man die zegt ‘ja ik denk dat ik dat wel kan’. Maar ik ga naar iemand die daar dertig jaar ervaring in heeft en daarom stem ik op Hillary.” “En als Trump dan toch wint?”, vraagt de interviewer. “Nou, dat is dan een zwarte dag voor de planeet aarde, antwoordt Tom Hanks.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.