Jules Deelder heeft zijn Nachtburgemeesterswoning te koop gezet. En daar weet de makelaar wel raad mee. Op Funda staan kunstzinnige zwart wit foto’s van de woning waar de schrijver en dichter zelf op poseert. Met uiteraard een ronkende tekst: "Rotterdammers opgelet! Met gepaste trots presenteren wij: meer dan 400 m² puur Rotterdams erfgoed! Hét kasteel van de enige echte Nachtburgemeester, Jules Deelder."

Deze fraaie beschrijving moet het enigszins achterstallige onderhoud verbloemen, denkt Quote. Het blad schrijft dat het plafond in de woonkamer "naar beneden is gepleurd". Toen Deelder vroeg of hij dat eerst niet even moest fiksen voordat het huis te koop zou worden gezet, zei de makelaar tegen hem dat "het huis Van Jules Deelder best een beetje rauw mag zijn", schrijft RTV Rijnmond. 

Het is te hopen dat kopers daar ook zo over denken, want het statige pand aan de Mathesserlaan uit 1913 moet 950.000 euro kosten. Deelder heeft er twintig jaar gewoond. Hij blijft overigens gewoon in Rotterdam wonen, maar dan in een kleiner huis.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.