Er is nog steeds geen duidelijkheid over de integriteit van GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks. Zij kwam begin december in opspraak vanwege een beroep op de verblijfskosten voor Kamerleden.

Deze vergoeding is bedoeld voor Kamerleden die op grote afstand van Den Haag wonen. Deze Kamerleden verblijven op Kamerdagen vaak in een hotel of huren een appartement in Den Haag.

40.000 euro verblijfkosten

Volgens HP/De Tijd hebben bronnen uit de directe omgeving van Isabelle Diks verklaard dat zij vanaf januari 2018 samen met haar echtgenoot Marc Jacobs woonachtig is in Den Haag.

En mocht zij inderdaad niet in Leeuwarden hebben gewoond dan zou zij ten onrechte ruim 40.000 euro aan verblijfskosten hebben ontvangen. Maar Diks ontkent deze lezing. Zij weigert verder ieder commentaar.

Lees ook

Reactie Jesse Klaver

"Ik heb alle vertrouwen in mevrouw Diks", zegt GroenLinks-partijleider Jesse Klaver. Hoewel Klaver alle vertrouwen heeft wilde hij toch dat de kwestie werd voorgelegd aan de integriteitsadviseur van de Kamer.

Volgens Klaver is dat helemaal niet vreemd. "Er zijn vragen gesteld over de integriteit van mevrouw Diks en is dit allemaal wel volgens de regels. En daarom vind ik het goed om te horen hoe dat nou precies zit."

Lees ook

Nog geen advies

Klaver heeft Diks vorig jaar december al gevraagd de kwestie voor te leggen aan de integriteitsadviseur van de Tweede Kamer. Tot nu toe is die volgens Groen Links niet met een advies gekomen.

Klaver lijkt geen haast hebben. "We wachten er rustig op." Kan Diks nog wel functioneren nu er nog steeds vragen zijn over haar integriteit? Het gaat om ruim 40.000 euro belastinggeld. "Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. We wachten rustig af", zegt de partijleider.

Lees ook

Jesse Klaver reageert op integriteitsonderzoek Kamerlid Diks.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.