Er is deze week maar een vraag die Nederland in zijn greep houdt: komt de Tocht der Tochten er, voor het eerst in vijftien jaar? Vanavond steken de rayonhoofden voor de tweede keer de hoofden bijeen om de stand van zaken onder de loep te leggen.

EenVandaag volgt het rayonhoofd van Dokkum op weg naar de vergadering.

Veteraan

Daarnaast een portret van een bijzondere man: de 67-jarige Arnold Veffer is in voorbereiding op de tocht. Hij deed, als achttienjarige, mee tijdens de barre editie van 1963 en werd in Franeker van het ijs gehaald (het overgrote deel van de deelnemers haalde de finish niet). Dat zit hem nog altijd dwars. Veffer deed daarna altijd mee, in '85, '86 en '97. "Dit is Friesland op zijn mooist", meent hij, maar ook Veffer houdt een slag om de arm over het al dan niet doorgaan van de Elfstedentocht.

Kaart

Op onderstaande kaart kunt u de route bekijken. De rode lijnen zijn de mogelijke alternatieve routes. Klikt u op de bolletjes, dan vindt u verhalen die EenVandaag eerder over de Tocht der Tochten maakte (klik vervolgens op de foto om de reportage te openen):

View De Elfstedentocht in a larger map

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.