Deze week volgen we schaatser Erik Hulzebosch. We reden met hem mee tijdens de Ronde van Loosdrecht. Deze klassieker werd veertien jaar geleden voor het laatst gehouden. Ook volgen we hem bij een van zijn geliefde neven-activiteiten: als spreker op bijeenkomsten vertelt hij op unieke en humoristische wijze het verhaal achter zijn succes.

De 39-jarige Erik Hulzebosch is een publiekslieveling. Op 19-jarige leeftijd wordt hij in 1990 Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs. In 1997 nam hij als favoriet deel aan de Elfstedentocht. Op enkele seconden na werd hij tweede. De barre tocht leverde Hulzebosch echter nog meer bekendheid op.

Korte tijd later stond hij tot zijn eigen verbazing hoog in de hitlijsten met een liedje dat hij op verzoek van twee Friezen via de telefoon had ingezongen. Zijn agenda liep vol en avond aan avond stond hij op de bühne met het liedje 'Hulzebosch, Hulzebosch". In 2007 won hij de finale van het SBS6-programma ‘So You WannaBe A popstar’.

De ploegleider van de Nefit-ploeg stopt na dit seizoen definitief, al hoopt hij dat er deze winter toch nog een Elfstedentocht komt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.