Genetisch gemanipuleerde doping doet zijn intrede op de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit vreest het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). 

Daarom wordt er op dit moment een test ontwikkeld om deze nieuwe vorm van dopinggebruik te kunnen ontmaskeren. Maar of die op tijd klaar is, is nog de vraag.

En ook als dat zo is, dan is de huidige test niet waterdicht. En andere vormen van genetische doping kunnen nog helemaal niet getest worden. Dopingbestrijders vrezen dan ook dat met de opkomst van genetische doping het hek van de dam is.

Vanavond in EenVandaag Hidde Haisma, hoogleraar farmaceutische genmodulatie en lid van het Wereld Anti-Doping Agentschap. Hij legt uit wat gendoping is en hoe lastig het is om op te sporen. Olivier de Hon van de Nederlandse Dopingautoriteit benadrukt de gevaren van het gebruik van gendoping. 

Donderdag 28 juli bij EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.