meer NPO start

Marc Schrikkema

Marc Schrikkema

Marc Schrikkema (1969) studeert eerst een jaar rechten voordat zijn keuze valt op de studie Journalistiek in Tilburg. Daar ontdekt hij zijn grote passie, het maken van nieuwsgerelateerde televisieverhalen vanuit menselijk oogpunt. Na het afronden van zijn studie gaat hij direct als verslaggever bij (toen nog) TweeVandaag aan de slag.

Naast zijn werk bij EenVandaag maakt Marc meerdere documentaires voor het LilianeFonds die bij de TROS en Avro worden uitgezonden. Verhalen die laten zien hoe kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden geholpen worden om een menswaardig bestaan op te bouwen. Hiervoor reist hij de wereld over en filmt in landen als Bolivia, Peru, Rwanda, Congo, India, de Filipijnen en Bangladesh.

Marc zoekt de verdieping in human interest verhalen die verdergaan dan de feitelijke nieuwsberichten. Verhalen teruggebracht tot de menselijke kern, verhalen die raken, inspireren en tot nadenken stemmen. 

Zo reist hij naar Japan na de tsunami en kernramp om daar reportages te maken over de wederopbouw. Ook maakt hij diverse reportages over de TBS, de psychiatrie, sociaal maatschappelijke onderwerpen en sprak meerdere malen met Natascha Kampusch na haar ontsnapping.

Bijdragen van Marc Schrikkema Meer