Het is niet een prijs die filmsterren of regisseurs graag krijgen, maar toch worden ze elk jaar uitgereikt: de Golden Raspberry Awards voor de slechtste films van het jaar. Dit jaar zijn er twee opvallende genomineerden: Donald en Melania Trump.

Het is opvallend dat de Amerikaanse president en zijn vrouw een nominatie hebben gekregen voor 'de Razzies': ze staan niet bekend om hun filmrollen van dit jaar.

Archiefmateriaal

Toch staan ze tussen de kanshebbers: Donald als slechtste acteur voor zijn 'rol' in de documentaires 'Fahrenheit 11/9' en' Death of a Nation', First Lady Melania voor haar 'bijrol' in Fahrenheit 11/9. In beide docu's wordt archiefmateriaal van hen gebruikt: genoeg voor de Razzies om hen 'te eren' voor hun prestaties.

President Trump won in 1991 overigens al eens een Razzie voor slechtste mannelijke bijrol in 'Ghosts Can't Do It'. Daar acteerde hij, toen nog gewoon bekend als zakenman, wel echt.

In onderstaande video zijn alle scènes van Trump in die film achter elkaar geplaatst.

John Travolta

Dit jaar maakt de film 'Gotti', met acteur John Travolta, kans op de meeste 'prijzen'. De film is in maar liefst zes categorieën genomineerd, voor onder meer slechtste film en slechtste scenario. Travolta speelt maffiabaas John Gotti in de film.

Wie er uiteindelijk met een Razzie vandoor gaan, weten we op 23 februari. Alle genomineerden zijn terug te vinden op de website van de awards.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.