Aan het begin van de coronacrisis vroeg single Lisa Mosmans zich af hoe ze eigenlijk ging daten op anderhalve meter afstand. Nu, 3 maanden later, is het dik aan met haar vriend. Daten in coronatijd hebben ze overleefd.

Samen met twee vrienden maakt Lisa de podcastserie Datevermaak waarin ze hun dateleven bespreken. In april vertelde Lisa al 'dat het spannend werd met iemand'. Videobellen met een date vond ze toen alleen maar nog spannender en ongemakkelijker dan een date in real life. Toch ging ze overstag, met succes!

Toch afspreken

"Ik denk dat we na 6 weken hebben gevideobeld met elkaar. We hebben eerst kaartjes gestuurd. En uiteindelijk ook echt liefdesbrieven. Na 6 weken wilde ik ook echt weten hoe hij eruitzag. In het echt is het toch anders", vertelt ze.

Dus kwam er een date. "We zijn uiteindelijk naar elkaar toe gefietst omdat we nog niet met het openbaar vervoer mochten. Dus ik stond toen op een gegeven moment in de berm heel romantisch op hem te wachten."

Zoenen in plaats van afstand houden

Het voelde meteen goed, maar ook ongemakkelijk. "Want meteen heb je het over de anderhalve meter afstand. Zo van: 'Wat vind jij daarvan?' En meteen dachten we: we zien elkaar als enige. Dus we doen de anderhalve meter afstand houden niet."

Dat was natuurlijk niet volgens de regels en niet zo netjes, geeft Lisa gelijk toe. "Maar we gaven elkaar dus een knuffel. En op de eerste date hebben we gezoend. We hadden natuurlijk al 6 weken die spanning opgebouwd. We zijn nu 3 maanden verder en het is nu officieel een relatie." Een echte coronaliefde dus, tussen Lisa en een luisteraar van de podcast. "Een mooi verhaal voor de kleinkinderen later", blikt ze al ver vooruit.

Eerder vertelde Lisa hoe het was om vrijgezel te zijn in coronatijd. "Ineens crashten mijn vrienden onze videodate."

Seksbuddy

Half mei kwam het advies van RIVM over singles die op zoek zouden moeten gaan naar een seksbuddy. Heel snel werd dat bericht weer verwijderd. "Ja, dat heeft er een dag opgestaan. Wij waren er heel blij om, want er is te weinig erkenning voor de single. Wij offeren gewoon best wel veel op", blikt Lisa terug op haar bestaan als single in coronatijd. "Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het als single en alleen wonend gewoon best wel zwaar was. Waar gezinnen met kinderen het zwaar hadden, of de ouderen die ook alleen waren, werden de singles vergeten."

Als podcastmaker informeerde Lisa en haar vrienden waar het bericht gebleven was. "En iemand zei dat ze het niet wilden aanmoedigen dat mensen elkaar massaal gingen opzoeken. Dus dat is heel vreemd. Ik denk niet dat als je zegt 'neem een seksbuddy', dat mensen dat dan massaal gaan doen."

Lees ook

Videobellen

Als het om haar eigen succesverhaal gaat, denkt Lisa dat videobellen zo slecht nog niet is geweest voor het beginnen van een relatie. "We moesten allemaal even wat rustiger aan doen en videobellen is sowieso heel ongemakkelijk. Soms met vrienden al. Dus als je je daar met z'n tweeën doorheen slaat, dan is dat al heel goed."

Maar voor het videobellen schreef ze liefdesbrieven naar haar date en daar is ze eigenlijk heel positief over. "Het heeft dezelfde spanning als wanneer je wacht tot iemand terug appt, maar dit is dan nog iets vertraagder. Zo van: zit er wel iets in de brievenbus? Een extra dimensie. En je krijgt niet meteen reactie van iemand, dus dat maakt het ook heel intiem om een brief te schrijven. Dat zou ik zelfs als er geen corona is nog wel aanraden."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.