Een online petitie die is gestart door Amnesty International, om duizend vluchtelingen van de Griekse eilanden op te vangen in Nederland, is al tienduizenden keren getekend. Volgens directeur Nazarski is er een humanitaire ramp aan de gang in de Griekse vluchtelingenkampen op eilanden als Lesbos.

Kinderen die zelfmoord willen plegen, te maken krijgen met seksueel en fysiek geweld en geen uitzicht hebben op een beter bestaan: zo’n 19.000 mensen zitten onder erbarmelijke omstandigheden in overvolle opvangkampen. En de winter staat voor de deur.

Mensonterend

De directeur van de organisatie ging kijken in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos en doet vanaf dat kamp in een video een rechtstreekse oproep aan Mark Harbers. 

"Het is werkelijk een doffe ellende. Het zij gruwelijke, mensonterende omstandigheden", zegt directeur Nazarksi van Amnesty International in Nederland. "Ik zou zeggen: Mark Harbers doe er wat aan, en zorg dat deze mensen hier weg komen." Amnesty wil met hun petitie het kabinet overtuigen om in te grijpen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.