meer NPO start

Bram de Waal

Bram de Waal

Bram de Waal (1978), geboren in Gouda en opgegroeid in Utrecht, weet al op de basisschool dat hij journalist wil worden – als hij gaat schrijven voor de schoolkrant over de apartheid in Zuid-Afrika. 

In 1999 begint hij aan de School voor Journalistiek in Utrecht en na een stage bij het AT5 Nieuws wordt hij in 2003 bij de Amsterdamse zender aangenomen als verslaggever. Hij doet dan vooral verslag van gebeurtenissen die betrekking hebben op de openbare orde in de stad: criminaliteit, liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, drugshandel en geruchtmakende rechtszaken.

In 2007 stapt Bram over naar de NCRV, om aan de slag te gaan als verslaggever voor het actualiteitenprogramma Netwerk en in 2010 voor het wekelijkse opinieprogramma Altijd Wat.

In 2014 maakt hij de overstap naar EenVandaag omdat hij weer zin heeft om voor een dagelijkse actualiteitenrubriek te werken: “Als verslaggever maak ik graag betrokken en persoonlijke verhalen voor een breed publiek. Met als doel: boeiende, urgente en onderscheidende nieuwsreportages, die mensen niet alleen informeren maar vooral ook aan het denken zetten." 

Tweets van Bram Meer

Bijdragen van Bram de Waal Meer