De Rotterdamse oud-wethouder Marco Pastors en het LPF Tweede Kamer lid Joost Eerdmans registreerden hun partij Een NL vandaag bij de kiesraad. De vraag is: waarom alweer een nieuwe partij op rechts, Is deze anders dan de bestaande partijen?

Volgens het panel

De partij Een NL van Marco Pastors en Joost Eerdmans draagt bij aan meer versplintering in de Nederlandse politiek. Dat zegt 58 procent van de 10.000 deelnemers aan het TweeVandaag Opinie Panel die vandaag hebben meegedaan aan een enquête over de nieuwe partij op rechts.

De partij Een NL van Marco Pastors en Joost Eerdmans draagt bij aan meer versplintering in de Nederlandse politiek. Dat zegt 58 procent van de 10.000 deelnemers aan het TweeVandaag Opinie Panel die vandaag hebben meegedaan aan een enquête over de nieuwe partij op rechts.Veel mensen hebben al van de nieuwe partij gehoord. Van de deelnemers aan de peiling is 62 procent bekend met het initiatief. Voor 12 procent van de respondenten is Pastors de opvolger van Pim Fortuyn.Met de stelling 'Een NL is een aanwinst voor de Nederlandse politiek' is 23 procent het eens en 58 procent het oneens. Tweederde van de 10.000 panelleden (66 procent) vindt dat de oprichting van Een NL alleen maar voor meer versplintering in de politiek zorgt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.