De zomerhit Drank&Drugs van Lil Kleine en Ronnie Flex die nu op nummer 1 in de hitlijsten staat, doet veel stof opwaaien. De makers krijgen een hausse van kritiek over zich heen en dj’s krijgen het verzoek het nummer niet meer te draaien op tijden dat kleine kinderen radio meeluisteren. 

'Als je bitch wilt chillen is het geen probleem, dan ga ik er heen. Ik kom niet alleen, want ik heb drank. En drugs.'  (Uit 'Drank & Drugs')

In EenVandaag vanavond reageren Ronnie Flex en Lil Kleine voor het eerst op tv. Inmiddels hebben ze een kindvriendelijke versie ingezongen die Giel Beelen heeft geschreven, maar het blijft vooral het originele nummer dat massaal wordt gedraaid en meegezongen.

EenVandaag spreekt daarnaast met Giel Beelen en met Ronnie Flex-fan Boris van Meurs, die een ingezonden stuk schreef naar aanleiding van deze track.

Ook bezoeken we Ron Schutte, die er in 1967 met Ron & de Ronnies in slaagde heel Nederland te laten meezingen met ‘Allemaal Beestjes’ (zie hieronder) en we vragen ons af: Wat is nu het verschil tussen ‘Drank &Drugs’ en andere drank&drugs-nummers’ als ‘Nederwiet’ of ‘Heroine’ van Doe Maar, ‘Steek em op’ van Osdorp Posse, ‘Sterrenstof’ van de Jeugd van Tegenwoordig, Strawberry Fields van The Beatles, ‘Toppertje Breezer Ananas’ van Guillermo & Tropical Danny en ‘Under the Bridge’ van Red Hot Chili Peppers?

Ronnie & de Ronnies: 'Allemaal beestjes

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.