Woonwagenkampen staan niet goed bekend - zeker niet na de gebeurtenissen rond het woonwagenkamp Vinkenslag bij Maastricht. Maar niet overal gaat het slecht: in Deventer is het de laatste 25 jaar stukken beter geworden. Wat doet Deventer goed?

Het gaat goed met de woonwagenbewoners in Deventer. Dat blijkt uit onderzoek dat vandaag is gepresenteerd. Nadat de kampers 25 jaar geleden vanuit het grote woonwagencentrum moesten verhuizen naar kleinere standplaatsen, hebben ze nu veel meer werk, onderwijs en zijn ze geintegreerd. Hoe kan dat? Is Deventer een uitzondering? We kennen vooral de verontrustende verhalen over criminele vrijstaatjes zoals in het maastrichtse Vinkenslag en de opgerolde wietkwekerijen in het Eindhovense kamp. Een reportage over het succesvolle Deventerse decentralisatiebeleid.

Woonwagens in Deventer

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.