Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken en Luchthavenzaken van Haarlemmermeer vindt dat vakantievluchten van Schiphol hoe dan ook naar de nieuwe luchthaven Lelystad verplaatst moeten worden. Hij zei dit als reactie op een rapport dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat naar de Tweede Kamer gestuurd heeft.

De opstellers van het rapport concluderen dat Schiphol moet groeien om de positie van internationale overstap-luchthaven, de zogenaamde hub-functie, niet te verliezen. Het verplaatsen van vakantievluchten naar de nog te openen luchthaven Lelystad is niet voldoende om die positie te behouden: in de drukke ochtend-en avonduren vertrekken er nauwelijks vakantievluchten vanaf Schiphol.

De Haarlemmermeerse wethouder noemt de conclusies van het nieuwste onderzoeksrapport ‘in het oog springend’: "Feit is dat in die piekuren de belangrijkste vluchten landen. Vakantievluchten moeten wel naar Lelystad verplaatst worden, zodat je op Schiphol ruimte krijgt voor andere vluchten, zoals vrachtvluchten."

Banenmachine Schiphol

De onderzoekers stellen in hun rapport ook dat het verlies van het hub-netwerk van Schiphol 4 miljard euro zal kosten en het verlies van 55.000 banen. Wethouder Elzakalai wijst ook op het grote economische belang van Schiphol: ‘Door de vele bestemmingen is het heel interessant voor bedrijven om zich hier te vestigen, wat goed is voor de werkgelegenheid en de welvaart. Heel veel inwoners van Haarlemmermeer hebben met klachten te kampen en dat is heel vervelend, maar aan de andere kant zijn er veel inwoners die baat hebben bij de luchthaven, omdat ze er werken, of omdat ze er willen wonen omdat ze vaak op reis gaan."

Elzakalai noemt Haarlemmermeer een van de economisch sterkste gemeenten van Nederland, maar dat heeft volgens hem een duidelijke connectie met de luchthaven. "De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het komt door de luchthaven en de bedrijvigheid er omheen. 150.000 arbeidsplaatsen op een beroepsbevolking van 80.000; dat zegt al heel veel over wat die luchthaven ons allemaal brengt.’

Luchthaven opnieuw op politieke agenda

De vraag of en, zo ja hoeveel, Schiphol kan groeien is al jaren een discussiepunt. De Tweede Kamer debatteert na het meireces over de toekomst van Schiphol en Lelystad Airport.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.