De Sociaal-Economische Raad wil de kinderarmoede structureel aanpakken. Er zijn in ons land namelijk nog steeds zo’n 378 duizend kinderen die in armoede leven. 

“Opvallend is dat tweederde van de arme gezinnen wel een werkende ouder heeft. Die ouder verdient echter vaak te weinig, of komt alsnog in de problemen door schulden”, aldus de SER. Het moet lonen om te werken,dat is volgens de SER een belangrijke manier om uit armoede te komen. Maar wat als het werk niet voldoende loont?

Er zijn verschillende regelingen voor mensen die onder de armoedegrens vallen. Dit is echter niet altijd bekend bij gezinnen. Daarnaast zijn de regelingen complex. De SER adviseert om de regelingen simpeler te maken. Dat kan bijvoorbeeld door in elke gemeente een “armoederegisseur” aan te stellen, die verantwoordelijk is voor een beleid omtrent gezinnen met lage inkomens.

We praten hierover met onze economisch commentator van de Financiële Telegraaf:  Martin Visser en Jocelyn Nassenstein – Brouwer, directeur van de LindaFoundation, een stichting  die gezinnen in armoede helpt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.