GeenStijl-verslaggever Jan Roos kondigde gisteren aan de politiek in te gaan, als lijsttrekker van VoorNederland (VNL). Vanavond in EenVandaag een gesprek met Roos.

Hij maakte het nieuws bekend in een video op de website van GeenStijl:

In het korte filmpje zegt Roos: “Ik word de nieuwe fractievoorzitter van VNL. Het wordt namelijk tij..”, en dan wordt het filmpje abrupt beëindigd. 

VNL werd opgericht door Kamerleden en oud-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren. Ze bezetten momenteel twee zetels in de Tweede Kamer. Na hun vertrek bij de PVV, in april 2014, besloten ze samen verder te gaan in een nieuwe fractie. 

Roos was een van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum en zette daarmee al voorzichtige stappen richting de politiek. Nu volgt hij oud-advocaat Bram Moszkowicz op als lijsttrekker van VNL. Afgelopen januari maakte de partij bekend niet meer met Moszkowicz verder te gaan omdat het hem ontbrak aan “uitgesproken toewijding aan de politiek”. 

In EenVandaag een interview met Jan Roos. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.