Met de entree van Jan Roos in de Nederlandse politiek als lijsttrekker van VoorNederland (VNL) lijkt de strijd om de rechtse kiezer losgebarsten. 

VNL gaat met de komst van de mediapersoonlijkheid de competitie aan met de PVV van Geert Wilders, die nog steeds torenhoog staat in de peilingen. Roos bewees ten tijde van het Oekraïne-referendum campagne te kunnen voeren en mensen te kunnen mobiliseren. Ook bleek hij in staat PVV-kiezers voor zijn zaak te kunnen winnen.  

Er staan flink wat zetels op het spel. Sinds de tijd van Pim Fortuyn is bekend dat er rechts van de VVD zo'n 25 zetels te krijgen zijn. VNL staat vooralsnog op nul zetels in de peilingen. 

Wat zijn de kansen van VNL met Roos aan het roer? En in hoeverre krijgt de PVV er last van?  In EenVandaag een gesprek met Kay van de Linde, mediastrateeg en oud-campagneleider van Leefbaar Nederland en Rita Verdonk. Volgens gaat het niet om rechtse, maar om ontevreden kiezers, die zowel bij linkse als rechtse partijen weglopen.

Zie ook het interview met de nieuwe VNL-lijsttrekker Jan Roos

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.