Na een lange, bittere campagne kiest Amerika vandaag een nieuwe president. In de laatste peilingen gaat Hillary Clinton aan kop, maar Donald Trump is vooral de afgelopen week flink op haar ingelopen. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Veel mensen hebben hun stem dit jaar al eerder uitgebracht, volgens persbureau AP gaat het zelfs om een recordaantal van vijftig miljoen early voters. Maar ook vandaag gaan er nog tientallen miljoenen Amerikanen naar de stembus om hun keuze te maken.

Een van die mensen is Cees Willems, hij woont al bijna vijftig jaar in de Verenigde Staten. Volgens hem zijn deze verkiezingen onvergelijkbaar met voorgaande jaren. Hij zal dan ook blij zijn als het allemaal achter de rug is. Hoe lastig was het om een keuze te maken? Verslaggever Tom van ’t Einde volgt hem naar het stembureau.  

Hoe werkt het Amerikaanse kiesstelsel? Verslaggever Tom van 't Einde legt het uit:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.