De temperaturen stijgen en het lentezonnetje nodigt uit om weer lekker naar buiten te gaan. Maar wat kunnen we nog meer doen, behalve met een drankje op het terras zitten? Buiten spelen! Want dat is écht niet alleen maar leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dat betoogt onze Optimist: Guido Boumann.

Boumann bedacht het concept achter Gymles Amsterdam. In de lessen die de personal trainer geeft, herintroduceert hij nostalgische spelletjes die we vroeger ook speelden: zoals trefbal, 'schipper mag ik overvaren' en apekooien. Deze spellen komen geregeld langs in de lessen. 

Het betoog van Optimist Guido Boumann

Spelen hoort niet alleen in je kindertijd

"De algemene opvatting is dat spelen tot de kindertijd behoort, maar dit is niet het geval", vindt Boumann. Volgens hem zouden ook volwassenen ook meer spelenderwijs buiten moeten sporten. Op die manier werk je namelijk ongemerkt, en op een leuke manier, aan je fysieke en mentale ontspanning. "Dat draagt bij aan je vitaliteit. Kijk maar naar vroeger: als kind was je onvermoeibaar en bleef je uren achter elkaar doorspelen, puur omdat het allemaal vanzelf ging en omdat je er plezier in had!"

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.