Parachute springen en zweefvliegen worden straks onmogelijk in Gelderland en Overijssel als de uitbreiding van vliegveld Lelystad doorgaat zoals gepland. De  vliegtuigen van en naar Lelystad Airport gaan straks op 1800 meter hoogte vliegen over onder andere paracentrum Teuge en zweefvliegclub Lemelerveld. 

“De doodsteek voor onze activiteiten”, aldus Ronald Termaat, directeur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Ook parachutisten en zweefvliegers vrezen voor het einde van hun sport. 

Het is niet bekend of de vliegroutes al echt definitief zijn. Als de plannen doorgaan, moet Meiltje de Groot, directeur van Teuge Airport, het paracentrum sluiten. Een petitie tegen de uitvliegroutes van Lelystad Airport is inmiddels 20.000 keer ondertekend. Met 40.000 handtekeningen komt het onderwerp op de vergaderagenda van de Tweede Kamer. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.