Nog voor het debat over de toeslagenaffaire van start ging, besloot staatssecretaris Menno Snel af te treden. De gedupeerde ouders vinden niet dat ze daarmee geholpen zijn. "Dit lost niets op. Ik wil weten hoe we nu verder gaan."

Bij het vorige Kamerdebat over het onterecht stopzetten van kinderopvangtoeslagen liep Roger Derikx geëmotioneerd weg van de publieke tribune. Vandaag zat hij er weer. Dat het niet tot een debat kwam, vindt hij 'een beetje laf'. "Het is schofterig om het op deze manier te doen."

'Ga eerst debat over toeslagenaffaire aan'

Volgens Roger heeft de staatssecretaris het vandaag niet op de juiste manier aangepakt. "Ga eerst het debat aan en als je dan in de knel komt, kan je altijd nog aftreden. Voor mij zou dat de volgorde zijn." Toch is hij niet verbaasd. "Dat hij geofferd zou worden, hing al een hele tijd in de lucht. Maar het debat helemaal niet aangaan is wel heel makkelijk."

Roger raakte meer dan 75 duizend euro kwijt door beschuldigingen van fraude door de Belastingdienst. Ook zag hij zijn huwelijk stuklopen. "Ik ben alles kwijtgeraakt", zo zei hij daar eerder over.

Gedupeerde ouder Roger: 'Na vertrek Snel draagt niemand meer verantwoordelijkheid'

Vertrek Snel is geen oplossing

Ondanks dat hij het zag aankomen, is Roger niet blij met het vertrek van Snel. "Dit betekent dat alles nu 'on hold' gezet gaat worden. Er is niemand meer die verantwoordelijkheid draagt." Het vervolg van zijn situatie moet wachten tot er een opvolger voor de staatssecretaris is aangesteld. "Die moet zich in het dossier verdiepen en dan zijn we zo 3 maanden verder. Dan staan we hier weer met alle ouders."

Is het dan niet 'politiek juist' om op te stappen als je een fout maakt? "Dat politieke verhaal is voor mij niet interessant. Wat ik wil weten is: hoe gaan we verder? Dit is tijdverdrijf en het lost niets op."

'Alles duurt nu nog langer'

Een andere gedupeerde ouder, Dulce Gonsalves, is verbijsterd dat Snel is opgestapt. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Betekent dit nu dat alles nog langer gaat duren?"

Lees ook

Met tientallen andere ouders zat ze klaar om het debat te volgen. De manier van opstappen van Snel vindt ze laf. Het roept alleen maar meer vragen bij haar op. "Wie moet het nu gaan oplossen? Hoe lang gaat het duren voor er iemand anders zit?"

Dulce vertelt over het effect van de beschuldigingen door de Belastingdienst: 'Mijn leven is kapot'