De emoties liepen hoog op tijdens het Kamerdebat over de toeslagenaffaire. Een van de ouders die onterecht beschuldigd is van fraude begon te schreeuwen op de publieke tribune. Buiten de zaal doet hij zijn verhaal.

Nadat hij op de gang is gekalmeerd door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt doet Roger zijn verhaal. "Dit raakt me enorm. Het gaat over mijn leven. Ik ben alles kwijtgeraakt en het heeft me zelfs mijn huwelijk gekost."

Het bewuste moment op de publieke tribune:

'Ik dacht 14 jaar dat het aan mij lag'

Hij voelt zich al 14 jaar lang niet gehoord en zat vandaag opeens tussen honderden anderen gedupeerden die hetzelfde mee hebben gemaakt. "De afgelopen 14 jaar lang was alles onzeker. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het aan mij lag, terwijl we nu met honderden mensen hier zitten die allemaal hetzelfde mee hebben gemaakt."

Het verhaal van Roger die alles kwijtraakte door de Belastingdienst en het niet droog houdt tijdens debat

Roger zegt het vertrouwen in de politiek helemaal kwijt te zijn. "Dat Dijkhoff 5000 euro in zijn zak steekt zonder enige sanctie, dat moeten wij als burger niet proberen." Nadat hij is afgekoeld op de gang is Roger teruggegaan naar de publieke tribune om het debat verder te volgen.

De toeslagenaffaire

In de toeslagenaffaire is van waarschijnlijk duizenden gezinnen onterecht de kinderopvangtoeslag stopgezet. De Belastingdienst trad vervolgens streng op om 'onterechte' toeslagen terug te vorderen, variërend van duizenden euro's tot bij sommigen zelfs een ton. Het stortte veel gezinnen in een financiële nachtmerrie.

Lees ook

In het debat moet staatssecretaris Menno Snel zich verantwoorden voor het onterecht stopzetten van deze toeslagen. Ook zou hij de Kamer onjuist hebben geïnformeerd over het aantal getroffen gezinnen, maar dat spreekt de staatssecretaris tegen.

Politiek commentator Joost Vullings vertelt in EenVandaag over hoe hij denkt dat het verder gaat met Snel.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.