Ken je Uri Geller nog, de man die lepels liet buigen door er alleen maar naar te kijken? Hij wil nu met zijn psychische gaven de brexit tegenhouden.

Met zijn telepathische gaven zou Geller dat zo voor elkaar kunnen krijgen. Dat schrijft hij in een open brief op Facebook, die gericht is aan de Britse premier May.

11 over 11

De mentalist zegt haar 'niet toe te staan' de Europese Unie te verlaten. Geller schrijft dat hij psychisch erg sterk voelt dat de meeste Britten geen brexit willen. "Hoeveel ik je ook bewonder", schrijft hij aan May, "ik zal je op telepathische wijze stoppen dit te doen." Geller vraagt de Britten zelf ook om hulp. Dagelijks om 11 over 11 moet iedereen die in de EU wil blijven 'hard aan het gezicht van Theresa May denken'. Samen met Geller zullen ze haar dan zeker overtuigen.

"Misschien ben ik wat laat, maar ik wil mijn psychische gaven gebruiken om toch het goede te doen", zo laat hij weten in een reactie aan Reuters. "De brexit zou een catastrofe zijn, vooral voor jonge mensen." Geller zegt zeker in staat te zijn de brexit te stoppen, maar hij geeft May nog een laatste kans om dit uit zichzelf te doen.

Lees ook

Geller stopt ook Corbyn

Geller heeft het namelijk al druk genoeg, want op dit moment gebruikt hij 'de kracht van zijn geest' om ervoor te zorgen dat politicus Jeremy Corbyn nooit aan de macht zal komen in Groot-Brittannië.

Of het tegenhouden van de brexit ook daadwerkelijk gaat lukken is nog te betwijfelen. Het verbuigen van lepels, waar Geller bekend mee werd, wordt door veel mensen weggezet als een illusionisten-truc.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.