De crisis binnen het Republikeinse kamp wordt met de dag groter. Wat staat ons nog te wachten voor de Amerikaanse verkiezingen in november?

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verwees tijdens een toespraak over wapenbezit in Wilmington, North Carolina, naar de mogelijke aanstelling van nieuwe linkse rechters, mocht Hillary Clinton president worden. Trump zinspeelde tijdens deze speech op een mogelijke oplossing om te voorkomen dat Clinton president wordt: het grijpen naar wapens. 

Een dag ervoor stelde een groep van vijftig Republikeinse partij-prominenten in een brief in The New York Times dat Trump een gevaar vormt voor de nationale veiligheid.

Behalve deze veiligheidsexperts en adviseurs op het gebied van buitenlands beleid, keren ook steeds meer Republikeinse senatoren zich tegen de kandidatuur van Donald Trump.

We stellen directeur Tracy Metz van het John Adams Institute en Amerikakenner Willem Post de vraag of de Republikeinen nog van Trump af kunnen komen. Ook een gesprek met de voormalig onderminister van Buitenlandse Zaken Richard Armitage. Hij hoort bij de neo-conservatieve beweging, maar roept nu op om op Hillary Clinton te gaan stemmen.