Foto's die Pegida-leider en -oprichter Lutz Bachmann van zichzelf op facebook heeft gezet, hebben voor veel ophef gezorgd in de top van de Duitse anti-islam beweging. Bachmann is op de foto te zien met Hitlerkapsel en snorretje. Een grap, aldus de Pegidavoorzitter, die de foto inmiddels heeft verwijderd.

Maar niet iedereen ziet er de grap van in. "Dit moet gevolgen hebben", aldus vicevoorzitter Rene Jahn vandaag in de krant Bild. "Dit kan echt niet. Met zoiets wil ik niks te maken hebben". Jahn zinspeelt in zijn gesprek met Bild op een mogelijk terugtreden van Bachmann. Pegida-woordvoerster Kathrin Oertel zegt dat er op zeer korte termijn een gesprek zal plaatshebben met de voorzitter.

Ook de Duitse Justitie lijkt het niet als grap te zien. Het Openbaar Ministerie in Dresden bekijkt of de Pegida-leider stafrechtelijk kan worden vervolgd vanwege de foto.

Kid Rock schiet bergleeuw dood

En weer ligt er een ster onder vuur vanwege dieronvriendelijk gedrag. Ditmaal gaat het om zanger Kid Rock, waarvan gisteren een foto op Facebook verscheen van zijn jachtreisje. Op de foto was hij te zien met een doodgeschoten bergleeuw (ook wel cougar of puma genoemd) die hij als een trofee vasthield.   

De foto werd gepost door zijn vriend en pro-wapen advocaat Ted Nugent, die erbij zette: 'Dank Kid Rock, voor het redden van al die elanden en ander wildleven door dit grote beest neer te knallen.' Zo bekijken dierenrechtenorganisaties het uiteraard niet. Zij veroordelen de zanger voor het meedoen aan 'de bloedsport die trofee-jagen heet'. Er zijn nog zo'n 50.000 puma's in Amerika en Canada. 

Boer Geert mocht niet voorlezen 

Vanochtend lazen tientallen bekende Nederlanders voor tijdens het nationale voorleesontbijt om zo de voorleesweek te starten. Ook boer Geert Krops van 'Boer zoekt vrouw' zou meedoen, op basisschool de Höchte in Alteveer. De droge worst stond al voor hem klaar, maar de KRO stak er een stokje voor.

Boer Geert heeft namelijk een contract getekend bij de omroep waarin staat dat hij niet met de media mag praten zolang de opnames nog bezig zijn. 'Ze zijn bang dat boer Geert informatie verklapt die wij en de kinderen misschien niet mogen weten', zegt Erna Wilting van de basisschool. De school, en vooral de kinderen zijn wel teleurgesteld. Een woordvoerster van de KRO laat weten dat Geert zich aan zijn contract moet houden en daarom niet actief mee mag werken met de media. 'Hij heeft beloofd vanaf nu niet meer met de pers te praten', laat de woordvoerster weten.