De Beurs van Berlage is vanaf 17 juni  tot en met 30 september decor van het werk van de Britse streetartlegende Banksy. Al vanaf begin jaren 90 is de kunstwereld bezig met de vraag wie hij is, maar Banksy houdt zijn identiteit angstvallig geheim.

Overal ter wereld duiken zijn humoristische, politiek getinte en enigszins provocerende werken op. Hij plaatst ze in de openbare ruimte om de gevestigde orde op te schudden. Met behulp van installaties bestaande uit gereconstrueerde Londense straten, metrostations, huiskamers en zelfs Banksy’s atelier vertelt de tentoonstelling aan de hand van ruim 85 originele werken het verhaal van de veelbesproken streetart-artiest.

In EenVandaag een gesprek met de samensteller van de tentoonstelling, Chris Ford. 

Ook spreken we streetart-artiest Laser 3.14 over de Nederlandse situatie. Hij spuit korte maatschappijkritische straatgedichten op schuttingen en bouwplaatsen in met name Amsterdam. Wordt dat als vandalisme of kunst beschouwd?

Verder een gesprek met galeriehouder Olivier Varossieau die gespecialiseerd is in streetart. Hij verkoopt werk van Banksy: waarom zijn verzamelaars zo verzot op zijn werk?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.