Strafzaak tegen directeur van vleesverwerkend bedrijf Willy Selten begint op 24 maart. Selten wordt het volgens het Openbaar Ministerie van verdacht paardenvlees als rundvlees te hebben verkocht.

Tevens wordt hem valsheid in geschrifte ten late gelegd, in de periode 2011 tot 2013. Selten zou 300 ton paardenvlees uit Engeland en Ierland hebben verwerkt en hebben gelabeld als rundvlees. Mocht Selten schuldig worden bevonden door de rechter dan kan hij maximaal een gevangenisstraf krijgen van zes jaar.

Het onderzoek naar Selten begon toen in 2013 paarden-DNA werd aangetroffen in hamburgers in Engeland en Ierland. Al snel blijkt het bedrijf van Willy Selten de bron te zijn van het vlees. Selten kan niet aantonen waar het vlees dat hij verkocht tussen 1 januari 2011 tot en met 15 februari 2013 vandaan komt. In totaal moeten 370 bedrijven in 15 Europese landen van de Nederlandse Voedsel en Warenauthoriteit (NVWA) vlees terughalen. In totaal zou het gaan om 50.000 ton vlees.

De directeur Sales en een administratief medewerkster worden niet vervolgd. Het bedrijf van Willy Selten ging niet lang na de inval van de NVWA failliet.

Willy Selten is een van de hoofdrolspelers in het grote paardenvleesschandaal. EenVandaag maakte daar een aantal reportages over: kijk hier voor een overzicht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.