Nederland is officieel met bouwvak. Toch is de traditionele zomervakantie voor bouwpersoneel geen vanzelfsprekendheid meer. De crisis noopt steeds meer bedrijven tot doorwerken; óók in de heetste weken van het jaar.

De traditionele zomervakantie voor bouwvakkers is al sinds de jaren tachtig niet meer verplicht. Toch hielden de meeste bedrijven zich altijd aan de traditionele zomersluiting van het bedrijf. Nu het vechten geblazen is om opdrachten, kiezen aannemers en eenpitters eieren voor hun geld. De vakantie wordt verschoven naar rustigere periodes en in de hitte wordt gewoon doorgewerkt.

Het herstel in Nederland blijft vooralsnog uit, zo blijkt uit de barometer van 'De stand van Nederland'. In augustus krimpt de economie met 1 procent, en zo blijven wij achter bij de rest van Europa.

Vanavond in EenVandaag: neemt de conservatieve bouwsector afscheid van de  bouwvak? Met onder meer een bezoek aan een bouwput waar  wordt doorgewerkt. In EenVandaag een nieuwe aflevering in de serie de Stand van Nederland, een barometer ontwikkeld door Z24. Deze voorspelt de economische groei of krimp in de lopende én de komende maand aan de hand van indicatoren als autoverkopen en elektriciteitsverbruik.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.