Natalie Portman, Jip Wijngaarden, Millie Perkins, ze vertolken allen in de afgelopen decennia de rol van Anne Frank. Het is een van de grootst denkbare en dankbare rollen te vergeven in de theaterwereld: zo verlieten alle bezoekers in de jaren ‘50 na het zien van Martine Crefcoeur als Anne Frank zonder applaus en fluisterend de zaal. In EenVandaag wordt vanavond bekend gemaakt wie Anne mag spelen in het nieuwe toneelstuk over de familie Frank. 

Het stuk is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter en zal volgend jaar worden opgevoerd in een speciaal voor dit toneelstuk te bouwen theater in Amsterdam. EenVandaag volgt deze nieuwe hoofdrolspeelster, een onbekende studente die nu nog gewoon op kamers woont en stage loopt, maar voor wie de wereld vanaf volgend jaar in het teken van ‘Anne’ zal staan.

Ook spreken we met Jessica Durlacher, die voor het eerst kennismaakt met de actrice en met Theu Boermans, de regisseur, waarom hij nu heeft gekozen voor juist dit meisje, dat de rol kreeg vanwege haar fragiele maar stoere uiterlijk en haar stralende lach. 

Download

update
clock 08-11-2013 09:34

Rosa da Silva gaat Anne Frank vertolken

Rosa da Silva gaat Anne Frank vertolken in de nieuwe theatervoorstelling ANNE. Na de middelbare school volgde Rosa da Silva (23 september 1986, Klazienaveen) de opleiding tot drama docent aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Na het behalen van haar diploma gaf ze twee jaar les. Ook was Rosa te zien in de voorstellingen Pijnparadijs en Fantamagoria van dansgezelschap De Dansers, van choreografe Wies Merkx. Rosa maakte samen met Karlijn Kistemaker de voorstelling Rosa da Silva onder begeleiding van regisseur Ruut Weissman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.