Gökmen T., verdachte van de schietpartij in Utrecht, wordt nu continu verhoord door de politie, zegt strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff. T.'s opstelling wordt allesbepalend. "Hij heeft een zwijgrecht en kan er dus voor kiezen niets te verklaren."

De 37-jarige Gökmen T. werd aan de Utrechtse Oudenoord aangehouden na bijna een halve dag voortvluchtig te zijn geweest. Tijdens deze aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. Het is niet bekend of dit ook het wapen is waarmee T. afgelopen maandag ook zijn slachtoffers maakte. Bij het schietincident in de Utrechtse tram vielen behalve drie doden, ook drie zwaargewonden en een aantal lichtgewonden.

Lees ook

Psychose en verwarde indruk

Verslaggever Bram de Waal sprak in Utrecht met verschillende buren van Gökmen T.. Zij vertellen dat hij regelmatig 'een verwarde indruk maakte'. Een half jaar geleden zou hij in een psychose zijn beland en opgehaald door de politie. Andere buren schetsen dat ze regelmatig last hadden van T. Hij zou veel drugs gebruiken en in de nacht vaak bezoek ontvangen. Ook zij vertellen dat hij een verwarde indruk maakte en nauwelijks contact met hem te kunnen krijgen.

Ook andere media schetsen het beeld van een verwarde, gestoorde man. T. moest zich begin maart dit jaar nog verantwoorden voor de rechter voor een verkrachting in de zomer van 2017. Diezelfde week moest hij ook voor de politierechter komen voor een fietsendiefstal en een inbraak in een fietsenzaak in het najaar van 2018.

Deur
Bron: EenVandaag
De sporen van de inval in de woning van Gökmen T. zijn duidelijk zichtbaar

Lees ook

Terroristisch motief

Het OM laat verder weten dat het 'onderzoek in volle gang' is. Politie en OM gaan nog steeds uit van een terroristisch motief. Daar wordt 'ernstig rekening' mee gehouden. 'Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe', schrijft men in een bericht op de website. Andere motieven worden niet uitgesloten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.