De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht vocht voor haar leven toen ze vorig jaar in de handen van Michael P. belandde. Dat blijkt maandag tijdens de rechtszaak tegen P. in de rechtbank in Utrecht. Michael P. doodde Anne Faber nadat ze meerdere keren om hulp had geschreeuwd.

Michael P. botste op 29 september vorig jaar met zijn scooter tegen Faber en haar fiets. Dat gebeurde in de omgeving van Den Dolder, waar P. op dat moment in een kliniek zat.

Gedood met een mes

Toen Faber na die botsing de politie wilde bellen “flipte" hij naar eigen zeggen. Hij bedreigde haar met een mes, nam haar mee het bos in en verkrachtte haar. Na een worsteling, waarbij Faber het mes wist te bemachtigen en P. in zijn hand wist te steken, overmeesterde hij haar en nam haar onder bedreiging mee op zijn scooter. Toen ze meerdere keren om hulp schreeuwde naar onder meer een passerende fietser, doodde hij haar met een mes.

Lees ook: Familie Anne Faber: 'Anne was een vrouw met veel pit in haar donder'

De zaak veroorzaakte veel ophef en verontwaardiging. Anne’s lichaam werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. Michael P. zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder. Aanleiding waren verscheidene zeden- en geweldsdelicten.

Zoektocht naar Anne

Vanaf de dag dat Anne Faber vermist raakte, zetten haar vrienden en familieleden alles op alles om haar terug te vinden. Vader, moeder, broer en vrienden blikten eerder in EenVandaag terug op de zoektocht naar hun Anne. “Vanaf het moment dat begon met zoeken heb ik niet meer nagedacht, vanaf toen ben ik twee weken bezig geweest met het vinden van een levende Anne.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.