De strijd tussen Rotterdam en Maastricht over het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival is de eindfase ingegaan. Vandaag hadden beide steden de laatste kans om een laatste set vragen van de NPO, AVROTROS en EBU te beantwoorden.

De organiserende partijen willen niets aan het toeval overlaten en daarom werden aan allebei de steden naar aanleiding van hun bidbooks en de locatiebezoeken aanvullende vragen gesteld waar ze tot vandaag de tijd voor hadden om die te beantwoorden.

Logistieke vragen

Volgens Frank Mimpen van MECC Maastricht, waren het ondermeer logistieke vragen. "Bijvoorbeeld: kan er nog een tent extra geplaatst worden achter het podium. Om meer ruimte te creëren. Dat is een vrij eenvoudige vraag. Dat kan", verklapt hij aan de Telegraaf.

Ook een woordvoerder van Ahoy Rotterdam laat weten de puntjes op de i te hebben gezet.

Lees ook

Rotterdam komt terug

Volgens insiders lag Maastricht in het begin voorop, zeker toen het plafond toch hoger dan 17 meter bleek te zijn, een vereiste van de EBU, maar nu Rotterdam de financiële paragraaf heeft verbeterd (mede door de toezegging van een miljoen door de provincie Zuid-Holland), lijkt het weer nek aan nek te zijn.

De NPO houdt de kaarten stevig tegen de borst. Wel zien oplettende fans het als een teken aan de wand dat Duncan Laurence deze week in Maastricht werd gespot voor het opnemen van een filmpje. Zijn manager haastte zich bij navraag door media te zeggen dat hij ook nog Rotterdam zou bezoeken voor een promofilmpje, maar daar is Duncan nooit gesignaleerd.

30 augustus weten we het

Vandaag werd officieel bekend gemaakt wanneer de steden het verlossende woord krijgen: dat is op 30 augustus. De aanvullende informatie wordt nu uitgebreid doorgenomen door de NPO, AVROTROS en de NOS.

Op basis daarvan wordt de beslissing gemaakt en dus over 3 weken onthuld. Hoe de NPO dat gaat doen is nog niet bekend, maar wel belooft het 'op bijzondere wijze' te zijn. Rotterdam óf Maastricht kan vervolgens beginnen met de voorbereidingen voor het festival in mei 2020.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.