Nepal is opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Het gaat om een beving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter.

De aardbeving heeft in Nepal aan tientallen mensen het leven gekost. Volgens voorlopige cijfers raakten meer dan duizend mensen gewond. In de buurlanden India en China kwamen in totaal zeven mensen om.

Het epicentrum lag 68 kilometer ten westen van de stad Namche Bazar, een afgelegen gebied dat ligt ten oosten van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het epicentrum lag dieper dan bij de aardbeving van 25 april. Hoe dichter bij het oppervlakte, hoe schadelijker, geldt meestal.

De aardbeving van eind april had een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. Meer dan 8.000 mensen kwamen daarbij om het leven, bijna 18.000 mensen raakten gewond.

In Radio EenVandaag een gesprek met verslaggever Herman Zaalberg was in Nepal na de eerste beving. Samen met Merlijn Stoffels van het Nederlandse Rode Kruis spreken we over de hulpverlening.

Mischa Blok is bij de Nepalese Sumchog Kersbergen, waar ze spreekt over de actuele situatie in Nepal. De ouders van Sumchog wonen in Nepal, vanuit Nederland doet ze wat ze kan om te helpen en om informatie te vergaren over de beving van vandaag. Luister hier die bijdrage terug:

En hier deel 2: