De fatale overval in het Brabantse Deurne van afgelopen vrijdag, waarbij twee overvallers door de vrouw van de juwelier werden doodgeschoten, doet de discussie losbarsten: hoe moeten juwelierszaken worden beveiligd? Intussen blijven veel vragen open staan: wie was de tweede overvaller die vrijdag werd doodgeschoten in Deurne? Was er sprake van noodweer?

Het is voorlopig niet toegestaan om in het Brabantse plaatsje te demonstreren. Ook geldt er een samenscholingsverbod. Aanleiding is de demonstratie van zondagavond in Deurne. Enkele tientallen mensen betoogden tegen het juweliersechtpaar dat twee overvallers zou hebben doodgeschoten en tegen de aanpak door justitie. Zaterdag was er ook zo'n protest in Eindhoven.

Twee mannen probeerden vrijdag juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne te overvallen. Daarbij ontstond een worsteling. Er werd geschoten en de twee overvallers kwamen om het leven: 

In EenVandaag de laatste ontwikkelingen vanuit Deurne. Justitie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Zo is het niet duidelijk wie er heeft geschoten en met welk wapen. Een van de dode overvallers is een 20-jarige Marokkaans-Nederlandse man uit Eindhoven, de identiteit van de ander staat nog niet vast.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.