De man van het juweliersechtpaar in Deurne, waar twee overvallers eind maart tijdens een overval werden doodgeschoten, is geen verdachte meer van dubbele doodslag. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Op 28 maart werd het juweliersechtpaar in hun zaak overvallen, waarbij schoten werden gelost. Twee mannen kwamen hierbij om het leven.

Onderzoek

De nader onderzochte camerabeelden, in combinatie met de andere (forensische) onderzoeksresultaten, 'hebben geen enkele aanwijzing opgeleverd dat de mannelijke juwelier heeft geschoten', aldus het OM in een persbericht.

De man is niet alleen verdachte, maar ook slachtoffer in deze zaak. Daarom heeft het OM na zorgvuldig onderzoek besloten deze beslissing zo snel mogelijk aan de direct betrokkenen en hun raadslieden mede te delen.

Vrouw nog wel onderwerp van onderzoek

De beslissing over de vervolging van de vrouw zal worden genomen als het onderzoek volledig is afgerond. Over het verboden wapenbezit, eventueel ook van de man, wordt op basis van het eind proces-verbaal een beslissing genomen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.