Twee overvallers zijn doodgeschoten bij een juwelier in Deurne, volgens omstanders door de vrouw van de juwelier. Zij zou thuis, op korte afstand van de winkel, de beelden hebben kunnen zien van bewakingscamera's in de zaak en zou erheen zijn gegaan toen ze zag dat er iets mis was. Maar is het noodweer of doodslag?

Sinds 1 januari 2011 is er een richtlijn actief waarin staat dat iedereen die zich verdedigd met geweld niet direct mee wordt gearresteerd. Maar die richtlijn kent één grote uitzondering, als er namelijk gebruik wordt gemaakt van een vuurwapen. En dat zou betekenen dat als de vrouw van de juwelier inderdaad de trekker heeft overgehaald, Justitie niet anders kan dan haar vervolgen. 

Of er andere mensen in de zaak waren op dat moment kon de politie niet zeggen. De daders overvielen Goldies om tien over half zes. Voor zover bekend gaat het om twee overvallers, de politie zoekt op dit moment niet naar anderen.

De auto waarmee de overvallers naar de winkel waren gekomen, is door de politie weggesleept. Het zou een gestolen auto zijn.

Als je naar binnen wilt bij de zaak, moet je aanbellen, waarna de juwelier kijkt wie er voor de deur staat. Als je dan wordt binnengelaten, kom je in een sluis, waarna de juwelier zelf de tweede deur open moet doen.

Omstanders vinden het vreemd dat de overvallers juist deze winkel uitkozen. Er zijn rond het pand namelijk meerdere wegen opgebroken, waardoor er nauwelijks een vluchtweg is. Tenzij je op die plek goed bekend bent, zo is de algemene teneur.

Goldies is een aantal jaren geleden ook al overvallen. De juwelier zou toen zijn gegijzeld en de overvallers zouden zonder buit zijn vertrokken.

Lees ook