De geruchtmakende zaak tussen prinses Margarita en haar voormalige echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn krijgt een staartje. Edwin eist in een kort geding een omgangsregeling met zijn hond Paco.

Het Duitse weekblad Stern voerde twee jaar geleden urenlange gesprekken met prinses Margarita - dochter van prinses Irene - en haar toenmalige echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn. Zij uitten toen harde kritiek op de macht van het koningshuis.

Aantasting privacy

Zo had de directeur van het Kabinet van de Koningin buiten medeweten van verantwoordelijke ministers een veiligheidsonderzoek laten instellen naar Edwin de Roy van Zuydewijn. De toenmalige echtgenoot van prinses Margarita vond dat zijn privacy ook op andere manieren werd aangetast. De koninklijke familie zou hem geen goede partij vinden voor de prinses.

Margarita toont berouw

In augustus vorig jaar verklaarde Margarita dat zij wilde scheiden van haar man. Ze toonde berouw over het zoeken van de publiciteit en staakte haar gerechtelijke procedures tegen de Nederlandse Staat. In TweeVandaag kijkt Stern-journalist Albert Eikenaar terug op de zaak. Ook spreekt hij over de eis van Edwin de Roy van Zuydewijn om een omgangsregeling met zijn hond te treffen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.