Als je een iPhone 8 hebt kan je misschien beter wachten voordat je een update uitvoert. Een nieuwe iPhone software-update van Apple maakt sommige telefoons namelijk onbruikbaar. Het gaat om de iOS 11.3 update van eind maart. Op sommige iPhone 8-types werkt de touch-functie op het scherm daarna niet meer, als die ooit is gerepareerd door een andere partij dan Apple. 

De eerste klachten kwam al snel binnen op de site Motherboard. Sommige klanten verdenken Apple ervan deze bug met opzet te hebben ingebouwd, om zo te voorkomen dat mensen hun kapotte scherm laten repareren of vervangen door een goedkopere winkel dan Apple. 

Luister & lees meer

Garantie vervalt na reparaties door andere partij

Apple heeft sowieso in de voorwaarden staan dat elke garantie vervalt, als de telefoon door een andere partij dan Apple wordt gerepareerd. Een specifieke bug voor klanten die dat wel hebben gedaan is ook niet nieuw. Een tijdje terug werden iPhone 7-bezitters die ooit hun scherm bij een andere partij hadden laten repareren, getroffen door een zelfde soort fout. Apple loste toen met een nieuwe update dat probleem op. Of dat nu ook gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Ook bij de NS komen klachten binnen over iOS 11.3. Het zou ervoor zorgen dat sommige mensen geen verbinding krijgen met het wifi-netwerk in Nederlandse treinen.

Er is inmiddels een manier gevonden om daar omheen te werken, maar een vaste oplossing is er nog niet.