Een medewerker van Apple is ontslagen omdat zijn dochter een video op YouTube plaatste van de iPhone X, die vanaf komende vrijdag pas verkrijgbaar is. De dochter legt ineen nieuwe video uit dat ze een maand geleden met haar vader lunchte in de Apple Cafetaria. Daar nam ze de video op met de nog niet verschenen iPhone X, die ze vervolgens pas online plaatste nadat hij door Apple zelf was gepresenteerd.

Ze plaatste de video op haar eigen kanaal, met slechts een handvol volgers en ze had nooit gedacht dat de video viral zou gaan, met miljoenen views. Hetgeen wel gebeurde. Apple belde dat ze de video offline moest halen, wat ze daarna direct deed. Desondanks werd haar vader die dag alsnog ontslagen vanwege het overtreden van de bedrijfsregels. Zelf stelt ze dat zowel haar vader als zij daar alle begrip voor hebben. Maar waar ze geen begrip voor heeft, is de online haat waar ze mee te maken kreeg, laat ze geëmotioneerd weten in deze nieuwe video.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.