Apple zou in het geheim bezig zijn met de productie van eigen telefoonschermen. Tot nu toe werd het maken en ontwikkelen van die schermen uitbesteed aan een externe producent. In een geheime fabriek dichtbij hun hoofdkwartier in Californië worden de eerst test schermen al geproduceerd, schrijft Bloomberg.

Het gaat om zogeheten MicroLed schermen, weet Time te melden, die zijn feller en energiezuiniger dan de LED en OLED schermen die nu in de telefoons van het merk zitten.

De MicroLed schermen zijn echter wel veel moeilijker om te produceren. De verwachting is dan ook dat Apple de productie, zodra ze de techniek helemaal hebben ontwikkeld, opnieuw zal uitbesteden. Voordeel is dan wel dat ze alle rechten op de MicroLed zelf in handen hebben, waarmee ze eindelijk een voorsprong krijgen op concurrent Samsung. Dat bedrijf is nu de grootste producent van telefoonschermen en zou naar verluid de beste schermen voor zichzelf houden. 

Overigens zal het nog wel een paar jaar duren voordat wij als klant gebruik kunnen maken van het nieuwe scherm. De verwachting is dat dan eerst de Apple Watch ermee zal worden uitgerust.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.