De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, is positief over het nieuwe schadeprotocol dat gisteren door Minister Wiebes van Economische zaken is gepresenteerd. Dat zegt hij in een reactie tegen EenVandaag.

De ombudsman is vooral blij dat de NAM geen invloed meer heeft bij de afhandeling van de schade. "De rol van de NAM is nu echt op afstand. Bovendien geeft het bestuursrecht bepaalde garanties, onder andere van fatsoenlijk klachtrecht. Daarmee is mijn indruk dat er echt een stap vooruit is gezet."

Verder gaat het volgens Van Zutphen vooral om de praktische uitvoering van het protocol. "Het moet voor mensen die het niet eens zijn met de afhandeling van schade wel duidelijk blijven dat ze dan ook ‘bij mij terecht kunnen’", aldus Van Zutphen.

In januari bezocht Reinier van Zutphen Groningen nog. Toen zei hij dat de Groningers het slachtoffer zijn van "juridisch geneuzel" rond de oprichting van een onafhankelijk schadefonds.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.