Moedermaatschappij Lufthansa wil in de Franse Alpen een permanente herdenkingsplek maken voor de slachtoffers van de vliegramp met een airbus van Germanwings. In Nederland hebben we ook een aantal monumenten waar nabestaanden van een vliegtuigongeval hun dierbaren kunnen herdenken. 

Denk aan de grootste vliegramp in de Nederlandse luchtvaart, die op het vakantie-eiland Tenerife. Daarbij kwamen bijna zeshonderd inzittenden om. Of meer recent de crash met een toestel van Turkish Airlines, dat neerkwam in de polder bij Schiphol. En natuurlijk de enorme ramp die in het nationale geheugen is gegrift, de crash met de El Al Boeing in de Bijlmer. Het zijn rampen met veel Nederlandse slachtoffers.

Op verschillende plekken in Nederland zijn monumenten te vinden die verwijzen naar die vliegtuigongelukken. Verslaggever Roos Oosterbaan bezocht drie van zulke monumenten en sprak met aanwezigen.

Voor de ramp met MH17 is er nog geen monument, maar dat komt er wel. Robbert van Heijningen verloor zijn broer, schoonzus en neefje bij de ramp. Hij zit nu in de werkgroep voor het nationaal monument. Hoe belangrijk is het voor hem en de andere nabestaanden dat er een monument komt? 

Vanuit Frankrijk vertelt psycholoog Jaap van Ginneken over het effect van een tastbaar monument, de houdbaarheid ervan en het verlangen naar nationale rouw. 

Luister hieronder de hele reportage terug.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.