Een Britse fan van Michael Jackson die officieel zijn naam had veranderd in die van zijn superheld, wil nu niet langer Michael Jackson heten.

De 38-jarige man, die eerst John Lomas heette, wil nu zijn oude naam weer terug. Dit vanwege de documentaire 'Leaving Neverland', waarin twee mannen Jackson ervan beschuldigen hen te hebben misbruikt toen ze minderjarig waren.

Lees ook

'Niet meer serieus genomen'

De man, die in een fabriek werkt in Malvern, zegt bang te zijn dat hij bij het zoeken naar een nieuwe baan niet meer serieus zal worden genomen.

De man, die al van kinds af aan groot fan is van Jackson, veranderde zijn naam officieel in Michael Jackson na een bezoek aan Los Angeles. In de VS en Groot-Brittannië gaat zoiets makkelijker dan in Nederland. Nu is hij alleen een crowdfunding-actie gestart om geld in te zamelen om zijn naam weer terug te veranderen. Dat kost zo'n 160 dollar.

Van Lennon naar Jackson

Lomas schrijft veel spijt te hebben van het feit dat hij zijn naam heeft veranderd. Hij heeft al zijn memorabilia weggedaan en liedjes van zijn telefoon gehaald, meteen na het zien van de documentaire.

De man, die het syndroom van Asperger heeft, was voordat hij Michael Jackson-fan was overigens idolaat van The Beatles. In 1999 had hij daarom zijn naam al eens eerder veranderd: in John Lennon.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.